Investiční stříbro korigovalo cenu

11.05.2011 17:46

Investiční stříbro v těchto dnech prošlo cenovou korekcí. Propad ceny stříbra byl razantní, především v začátku minulého týdne. Cena zlata i cena stříbra propadly, investiční stříbro samozřejmě podstatně razantněji, až o cca 30% oproti rekordní ceně stříbra z předminulého týdne. Tehdy se cena stříbra na světovém trhu dostala krátkodobě na rekord, nad 50 dolarů za troyskou unci. Vysoká volatilita znamenala zvýšení marginu, což pro mnohé spekulanty ve futures znamenalo uzavření jejich pozic.

Levné nákupy stříbra, čili levný nákup stříbrných slitků nebo levný nákup stříbrných mincí nelze příliš očekávat. I kdyby graf ceny stříbra opět zamířil na jih, neznamená to, že investiční stříbro bude k mání levněji. Důvodem budou trvající potíže zemí eurozóny, kdy klesá hodnota eura. Ani dolar nemá jak známo na ružích ustláno. Investoři naopak využívají aktuální ceny investičního stříbra k budování porfolia, čili k přikupování investičního stříbra.

Navíc panují obavy z dalšího vývoje na akciových trzích. Burza se pohybuje na cenových maximech, a tak lze čekat korekci ceny akcií.

Zpět