Investiční stříbro po FEDu roste

05.11.2010 20:50

Investiční stříbro se blíží hranici třiceti dolarů. Je zřejmé, že stříbrné slitky a stříbrné cihly investoři stále více vnímají jako ochranu proti inflaci, která po nynějším druhém pumpování dolarů do americké ekonomiky FEDem reálně hrozí. Dolar byl druhou fází kvantitativního uvolňování opět znehodnocen. To samozřejmě vede investory k ukládání peněz do investičních stříbrných slitků ve zvýšené míře.

Investiční stříbro dynamikou růstu dokonce překonalo i růst ceny zlata. Investiční stříbrné slitky a stříbrné cihly se tedy z pozice "popelky" staly "raketou".

Velká poptávka nadále trvá po likvidních slitcích jako jsou stříbrné slitky NTR nebo Johnson Matthey. Poptávka po investičních stříbrných slitcích je tak velká, že sklady velkých dealerů jsou nyní opět vyprodány a na nákupy likvidních stříbrných slitků a stříbrných cihel se přijímají záznamy. Naopak o nelikvidní stříbrné slitky, hlavně v metrickém provedení a od evropských producentů, zájem není. Je to logické, protože metrické provedení není pro investiční účely vhodné - investiční stříbrné slitky by měly být vždy jen v násobcích uncí. I v dobách velké poptávky je nutné zachovat chladnou hlavu a vždy nakupovat jen likvidní investiční stříbrné slitky, v uncovém provedení a od renomovaných producentů.

Můžeme ovšem očekávat i velmi turbulentní dobu, není vyloučen ani razantní (byť dočasný) pokles ceny stříbra. Je tedy vhodné využít opčních strategií a proti případnému poklesu ceny investičních slitků se nejen zajistit, ale ještě na něm vydělat.

Zpět na hlavní stranu

 

 

 

 

Zpět