Investiční stříbro - poptávku žene vzhůru situace v EU

13.07.2011 10:23

Dluhová krize v EU eskaluje, do problémů se dostalo Portugalsko a Itálie. Investoři se zbavují eura, které na dluhovou krizi zemí PIIGS doplatí. Investiční stříbro je samozřejmě nadále v centru zájmu kvalifikovaných investorů, kteří nakupují opatrně, aby cena stříbra přiliš rychle nerostla. Pokud by se uskutečnily všechny nákupy investičního stříbra naráz, cena stříbra by raketově vyletěla. A tomu se velcí investoři snaží zabránit právě tím, že investiční stříbro skupují po malých částech a hlídají, aby cena stříbra nevyrostla příliš.

Názorně to vidíme růstu ceny zlata. Investiční zlato je takříkajíc první na ráně, protože investiční zlato zná každý investor. Zlaté slitky, zlaté cihly, zlaté mince - to zná každý. Takže daleko víc investorů ví i investičním zlatě než o investičním stříbře. To pak vyvolá raktový růst ceny zlata. A právě tomu se opatrní investoři snaží u investičního stříbra zabránit postupnými nákupy investičního stříbra.

Italové v obavě z krize v Itálii vybírají hotovost a nakupují drahé kovy. Opakují tím situaci, která je v Řecku, i zde místní obyvatelé skupují investiční zlato a investiční stříbro.

Je tedy jasné, že investiční stříbro, ovšem ve správné provedení, je pro opatrného investora trefou do černého. Investiční stříbro je totiž podstatně lepší ochranou proti inflaci, než investiční zlato - zatímco investiční zlato se pohybuje na horní straně růstového kanálu, investiční stříbro je za stále velmi nízké ceny.

 

 

Zpět